بک لینک (Backlink)، یکی از عوامل اساسی جهت بهبود رتبه واقع در موتورهای جستجو است. ترکیبی از اقدامات ضروری، برای تولید بک لینک های پرقدرت الزامی است. اگر این مراحل رعایت نشوند، نه تنها به بهبود رتبه کمک نمیکند، بلکه ممکن است باعث کاهش آن نیز گردد.
اگر قصد دارید در رابطه با طراحی سایت مطالب کاربردی را بدست آوردید پیشنهاد میکنیم از صفحه طراحی سایت وردپرس دیدن فرمایید.
هنگامی که در صفحات وبسایت خود از پیوندهای دیگر سایتها استفاده میکنیم، ما به این پیوندها بکلینک میگوییم. بدون شک، بکلینکها تأثیر قابل ملاحظهای بر رتبهبندی سئوی وبسایت ما دارند. به عبارت دیگر، بکلینکها به عنوان پیوندهای خروجی از وبسایت دیگری به وبسایت ما اشاره دارند.
در گذشته، بکلینکها یکی از معیارهای اصلی برای بهبود سئوی وبسایت بودند و صفحاتی که دارای تعداد زیادی بکلینک بودند، در نتایج جستجوی گوگل بهتر عرضه میشدند. باوجود اینکه با گذر زمان، اهمیت بکلینکها کاهش یافته است، اما هنوز هم نمیتوان آنها را بهطور کامل نادیده گرفت.
بکلینکها ممکن است شامل لینکهای متنی یا تصاویر باشند. به عنوان مثال، هنگامی که یک کاربر در حال مطالعه محتوا یا صفحهای از وبسایت ما قرار دارد، با استفاده از لینکها به سایر صفحات هدایت میشود. از اینرو، بکلینکها به عنوان یک عنصر کلیدی در بهینهسازی سئوی وبسایت محسوب میشوند.
بک لینک چیست؟
هنگامی که یک وبسایت به وبسایت دیگری لینک میدهد به این عمل بک لینک یا پیوند معکوس میگویند. وقتی یک وبسایت دیگر ما را معرفی کرده و پیوندی به وبسایت خودمان قرار میدهد، ما یک بک لینک دریافت کردهایم. این بک لینکها باعث میشود که کاربران از طریق این لینکها وارد وبسایت ما شوند، به همین دلیل به آن به عنوان لینک ورودی یا inbound link نیز اشاره میشود.
گوگل نیز همانند من، برای ارزیابی کیفیت وبسایتها به تأیید و دلالتهای دیگران توجه میکند. بهترین روش تأیید و دلالت در دنیای اینترنت ارائه پیوند به وبسایت دیگر است. هرچه تعداد بک لینکها یک وبسایت بیشتر باشد، گوگل به آن وبسایت اعتبار بیشتری میدهد؛ این به این دلیل است که گوگل از دیدگاه خود، وبسایتهای دیگری که به آن وبسایت اشاره کردهاند، را به عنوان منابعی معتبر در نظر میگیرد که به آن وبسایت ارجاع دادهاند.
اهمیت Backlink چیست؟
وقتی که مخاطبان از طریق سایتهای دیگر وارد صفحات وبسایت شما میشوند، موتور جستجوی گوگل قادر خواهد بود که اعتبار و شهرت وبسایت شما را تشخیص دهد. به همین دلیل، با استفاده از پیوندهای برگشتی (بکلینکها)، از خزندگان گوگل درخواست میکنید تا به سوی وبسایت خود هدایت شوند. اهمیت این بک لینکها عبارتند از:
افزایش رتبه ارگانیک سایت:
با بررسی کلمات کلیدی خود با استفاده از ابزارهای تجزیه و تحلیل سئو، متوجه خواهید شد که صفحاتی که تعداد بیشتری بکلینک دارند، موفق به کسب رتبههای بالاتر در نتایج جستجوی صفحهها شدهاند.
ایندکس سریع:
پس از بارگذاری توسط رباتهای گوگل، صفحات وبسایت شما در نتایج جستجو ثبت و رتبهبندی میشوند. برای این رباتها وظیفهی پیدا کردن صفحهی شما بسیار دشوار است. از این رو، افزایش تعداد بکلینکهای مرتبط با وبسایت شما میتواند باعث افزایش سرعت هدایت گوگل به صفحهی شما گردد. این امر به ویژه برای وبسایتهایی که به تازگی راهاندازی شدهاند، اهمیت دارد. بکلینکهای قرار داده شده در وبسایتهای قدیمی و پربازدید میتوانند به افزایش بازدید وبسایت شما کمک نمایند.
ترافیک ارجاعی سایت:
یکی از بهمراتب مهمترین کاربردهای لینکسازی به افزایش ترافیک وبسایت مرتبط است. غالباً کاربرانی که به مطالبی در یک وبسایت دسترسی دارند، تمایل دارند به لینکهای دیگر صفحات هدایت شوند تا اطلاعات بیشتری را جستجو کنند. به همین دلیل این کلیکها دارای هدف و معنا هستند و باعث میشوند تا بازدیدکنندگان به صفحات بیشتری در وبسایت مراجعه کنند. بهعبارت دیگر، ترافیک ارجاعی وبسایت شما به طور محسوسی افزایش خواهد یافت.
لطفاً بهیاد داشته باشید که برای ایجاد لینکها، از متنهای متنوعی به عنوان انکرتکست استفاده کنید. اگر هر بار متنهای لینک یکسان و تکراری باشند، ممکن است برای موتورهای جستجو بهصورت غیرطبیعی تلقی شوند و منجر به کاهش رتبه وبسایت شما در نتایج جستجو گردد.
چگونه بک لینک بسازیم؟
تا اینجا متوجه شدیم بک لینک چیست و چه اهمیتی برای سایت ما دارد. در ادامه میخواهیم با چگونگی ساخت بک لینک آشنا شویم. برای اینکه سایتهای دیگر بخواهند به شما لینک دهند، نیاز دارید دلایل منطقی و جذابی ارائه دهید. بهترین دلیل برای این امر، ارائه محتوای قوی و مفید است. اگر مطالب شما جذاب و کاربردی باشد، سایتهای دیگر تمایل خواهند داشت لینک به شما را در صفحات خود قرار دهند.
همچنین، راههای دیگری نیز برای ساخت بکلینک میتوان مورد استفاده قرار داد؛ به عنوان مثال، ارسال مطالب مهمان در وبلاگهای معتبر. این روش هنوز هم یکی از تکنیکهای قوی در ساخت بکلینک است، اما به دلیل ریسکهایی که دارد، تعدادی از افراد کمتر به آن توجه میکنند. این کار نه تنها نیازمند انتخاب وبلاگهای مرتبط با حوزه کاری شما است، بلکه باید مطمئن شوید که دامین آتوریتی این وبلاگها حداقل 30 باشد. همچنین، باید اجازه درج لینک با انکر تکست مرتبط را از صاحبان وبلاگها درخواست کنید.
روشهای دیگر نیز برای ایجاد پیوند به سایت وجود دارد. به عنوان مثال:
– تهیه بک لینکهای پولی
– بهرهگیری از رپرتاژ در آگهیها
– اضافه کردن بک لینک به دایرکتوریهای محلی و تخصصی
– بک لینکسازی با بازسازی لینکهای شکسته
– بهرهگیری از اینفوگرافیک
اشتباهات رایج در ساخت بک لینک
قرار گرفتن لینک شما در صفحات نامرتبط
در صورتی که لینک شما در صفحات بیارتباط قرار گیرد، موتورهای جستجوی گوگل قادر به تشخیص این وضعیت خواهند بود. به همین دلیل، بهتر است بکلینکهایتان را در صفحاتی قرار دهید که به موضوع مرتبط باشند. این اقدام منجر به ارتقاء رتبه و افزایش تعداد بازدیدهای سایتتان خواهد شد. به اهمیت گوگل حتماً توجه کنید و آن را دست کم نگیرید!
اعتبار سایت
بکلینکها از وبسایتهایی که به تازگی شروع به کار کردهاند، تاثیر منفی بر ارزش سایت شما دارند. به عبارت دیگر، این لینکها ممکن است باعث کاهش اعتبار سایت شما شوند. اما وقتی که بکلینکها از وبسایتهایی با سابقه و ترافیک بالا به دست آید، به طور قابل توجهی به اعتبار و معتبریت وبسایت شما کمک میکند. این امر به خاطر این است که دامنههای با تاریخچه طولانی توسط موتورهای جستجو مانند گوگل شناسایی و ایندکس شدهاند. به همین دلیل، وقتی شما بکلینکهایی از اینگونه دامنهها دریافت میکنید، این موتورهای جستجو به سرعت به سایت شما دسترسی پیدا میکنند.
از ابزارهایی که در ادامه معرفی خواهیم کرد، میتوانید ارزش بکلینکهای موجود در هر وبسایت را بررسی کنید. با این اطلاعات، میتوانید تصمیمهای بهتری در مورد دریافت بکلینکها از وبسایتها به عمل آورید.
ایراد های فنی و سرعت سایت
پیش از آغاز کار بر روی ساختار بکلینکها، خوب است که ابتدا نواقص و مشکلات وبسایت خود را بهبود دهید. در صورتی که کاربران با مشکلاتی در اجرای صفحات سایتتان مواجه شوند، احتمالاً ترجیح میدهند سایت را ترک کرده و به جایی دیگر مراجعه کنند.
انکر تکست یا محل قرار گیری لینک
لطفاً نسبت به اشتراک گذاری کلمات و جملات تکراری در متن دقت کنید. همچنین لطفاً در صورت لزوم، اطلاعات و محتوای مرتبط با موضوع متن را با دقت بیشتری ارائه دهید. این اقدام بهبود قابلیت درک مخاطبان از مطلب شما کمک میکند.
انواع Backlink سئو چیست؟
همانطوری که اشاره شد، بک لینکها یکی از عوامل مهم برای ارتقاء رتبه در موتور جستجوی گوگل محسوب میشوند. این بک لینکها به دو دستهی اصلی تقسیم میشوند.
Dofollow backlinks:
وقتی درباره ارتباط بندی در یک وبسایت مطرح میشود، به بیان واضحتری داریم به لینکهای برگشتی dofollow اشاره میکنیم. این نوع لینکها، از دیدگاه موتور جستجوی گوگل، ارزشمند هستند و به افزایش رتبه وبسایت کمک میکنند.
no follow backlinks:
راههایی وجود دارند که میتوانند به طور طبیعی لینکسازی شما را تکمیل کنند و به عنوان تکمیلکنندهای برای بکلینکهای Dofollow عمل کنند. بکلینکهای NoFollow به عنوان لینکهایی در نظر گرفته میشوند که به سایت شما در شبکههای اجتماعی یا بخش نظرات ارائه شدهاند و مستقیماً به افزایش رتبهبندی سایت شما کمک نمیکنند.
ابزار بررسی Backlink چیست؟
SEMRUSH
این نرمافزار به صورت رایگان ارائه نمیشود، ولی با ویژگیهای منحصر بهفرد قابلیت کمک به شما را دارد. خبر خوب اینجاست که با وارد کردن نام خود در این ابزار، شما میتوانید به مدت 14 روز از آن به صورت رایگان استفاده نمایید. روز به روز، SEMRUSH بهروز میشود. پس از گذشت 14 روز، اگر این برنامه برایتان مناسب بود، میتوانید با پرداخت هزینهای از آن استفاده نمایید. با استفاده از SEMRUSH، میتوانید بکلینکهای وبسایت خود را با رقبا مقایسه کنید. اگر تمایل به پرداخت هزینه ندارید، میتوانید در مدت 14 روز کارهایتان را آزمایش کرده و پس از آن، فعالیت حساب خود را متوقف سازید.
LinkMiner
استفاده از ابزار LinkMiner میتواند به شما کمک کند تا لینکهای برگشتی و بک لینکهای وبسایت خود را بهبود بخشید. این ابزار دارای ویژگیهای مثبت زیر است:
1. تا حداکثر روزانه میتوانید 50 لینک را به صورت رایگان بررسی نمایید.
2. در داشبورد ابزار، امکان مشاهده پیشنمایشی از سایت موردنظر وجود دارد که به شما کمک میکند تا نحوه جابهجایی لینکها را بهبود بخشید.
3. توانایی بررسی قدرت و اهمیت لینکهای وب با استفاده از این ابزار امکانپذیر است.
4. قابلیت نشانهگذاری بکلینکها به عنوان لینکهای مورد علاقه به شما اجازه میدهد تا لینکهای مهم و با ارزش را با دقت بیشتری مدیریت کنید.
صفات منحصر به فرد و ترکیبی این اپلیکیشن به شما نه تنها در بررسی بکلینکها کمک نمیکنند، بلکه به مرور زمان به شکل خوبی به نیازهای شما در زمینه بهینهسازی موتورهای جستجو پاسخ میدهند. این ابزار به شما در درک مفهوم بکلینک و راههای ساخت آن کمک خواهد کرد، نه تنها از لحاظ مفهومی بلکه در مورد روشهای تولید بکلینک نیز.
در واقع، ویژگیهای منحصر به فرد این برنامه نه تنها به شما در بررسی بکلینکها کمک میکنند، بلکه به مرور زمان به طور جامع به نیازهای شما در زمینه بهینهسازی موتورهای جستجو پاسخ خواهند داد. این ابزار به شما در درک بهتر مفهوم بکلینک و راههای ایجاد آن کمک نموده و نه تنها به ابعاد مفهومی بلکه به نحوههای مختلف تولید بکلینک نیز پرداخته و راهنمایی میکند.
AHrefs Free Backlink checker
یکی از جدیدترین ابزارها برای ارزیابی بکلینکها، AHRefs نام دارد. این برنامه ابزارهایی را برای تجزیه و تحلیل بکلینکها فراهم میکند، که علاوه بر نسخههای پولی، امکان استفاده از طرحهای رایگان نیز وجود دارد.
با ثبت نام در سیستم، به سرعت میتوانید انکرتکستها و بکلینکهای وبسایت خود را وارد کرده و تحت بررسی قرار دهید. AHRefs علاوه بر اطلاعات ابتدایی، جزئیات بیشتری را نسبت به ابزارهای مشابه در این لیست ارائه میدهد.
بعضی از مواردی که در AHRefs مشاهده میکنید شامل:
– تفسیر و توضیح انکرتکستهای شما
– تشخیص بکلینکهای Dofollow و Nofollow
– ارزیابی رتبه دامنه شما
– شناسایی بکلینکهای گمشده و کماثر
Moz Link Explorer
یکی از دیرینهترین و معتبرترین ابزارهای ارزیابی بک لینکها، MOZ میباشد. در صورت تمایل به مقایسه بک لینکهای خود با یک یا چند دامنه دیگر، این ابزار به شما کمک خواهد کرد. شما میتوانید به صورت رایگان از این ابزار استفاده نمایید و همچنین با پرداخت هزینه، از ویژگیهای بیشتری برای بررسی بک لینکهای خود بهره مند شوید.